BI REISER


image
image image image image image image image image image

JAKTEN PÅ LYSET

Dag 1-4

Ms Nordlys legger fra kai i Bergen 19. januar 2016 kl. 22:30

Skipet er et av våre ekspedisjonsskip og er oppkalt etter dette spektakulære naturfenomenet som du kan oppleve på nettopp denne reisen. Utsmykningen, kunsten ombord er inspirert av det magiske grønne, blå og noen ganger røde lyset som flakker over himmelen.
Etter avgang Bodø den fjerde dagen – seiler vi videre inn i det arktiske riket – nå starter for alvor jakten på det magiske lyset.

Senere seiler vi gjennom det dramatiske og trange Raftsundet. Hvis vær- og isforholdene tillater det, seiler vi også inn den vakre Trollfjorden hvor vi serverer ferske fiskekaker på dekk.

Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

Etter en stopp i Harstad fortsetter vi til Tromsø. Bli med på en forfriskende hundesledetur gjennom det arktiske landskapet. Nå er det store sjanser for å kunne se det fantastiske nordlyset. Vi samler oss på dekk for å oppleve naturens magiske lysshow.

Dag 6: Honningsvåg og Nordkapp 

Honningsvåg er nærmeste havn til spektakulære Nordkapp, platået som stiger opp fra havet på 71°10 ’21 ”nord. Her er du bare 2000 kilometer fra den geografiske Nordpolen. Bli med på et foredrag om den samiske kulturen og historien som fortelles med bilder, ord og musikk. Senere passerer vi den gamle offerplassen, klippeformasjonen Finnkjerka som er vakkert opplyst. Blir du med på snøscootertur i Lappland får du en enestående sjanse til å se nordlyset flimre over den stjerneklare nattehimmelen.

Dag 7: Kirkenes, reisens vendepunkt 

Reisens vendepunkt ligger bare 10 km fra den russiske grensen. I Kirkenes finner du det fantastiske snøhotellet. Byen er også utgangspunktet for mange av de spennende utfluktene våre, fra hundekjøring til turer til den russiske grensen. Kirkenes har også mange små museer som forteller om stedets historie og kulturarv. Mørketiden strekker seg fra 21. november til 21. januar. Det er likevel ikke helt mørkt i denne perioden, når været er gunstig er kan lyset og fargene på himmelen være helt utrolig.

Dag 7: Kirkenes, reisen sørover 

Når vi reiser sørover vil vi få havnene vi tidligere passerte om natten, på dagtid. På ettermiddagen legger vi til i Vardø, Norges østligste havn. Vi fortsetter langs Varangerhalvøya til Båtsfjord før skipet ankommer Berlevåg på kvelden.

Dag 8: Hammerfest og Tromsø 

Før oppholdet i Hammerfest, koser vi oss med en ”Energikaffe” og et kort foredrag om ”Melkøya – Verdens nordligste gassanlegg ”om bord. Neste stopp blir Tromsø der du er invitert til å bli med på en helt spesiell musikkopplevelse, midnattskonsert i Ishavskatedralen.

Dag 9: Vesterålen og Lofoten 

I dag kan du fryde deg over den fantastiske utsikten til lune viker og et herlig fjellandskap i vinterdrakt. Vi stopper ved Stokmarknes, før vi fortsetter gjennom Raftsundet, en pittoresk og liten kanal mellom Vesterålen og Lofoten. Som en hyllest til Lofotens fiskehistorie, viser kokken vår hvordan man fileterer dagens fangst på dekk.

Dag 10: Polarsirkelen, Syv Søstre 

Opplev Helgelandskystens hundrevis av holmer og bratte granittvegger dekket av snø. Vi krysser Polarsirkelen igjen, og det finnes mange legender og myter langs denne delen av kysten. Blant annet sagnet om De Syv Søstre, eller historien om hvordan pilen fra Hestmannens bue dannet hullet i fjellet Torghatten. Du får også muligheten til å besøke det prisbelønte kystmuseet på Rørvik.

Dag 11: Trondheim og Kristiansund 

I dag får du mulighet til å utforske Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger har blitt kronet, er Skandinavias største middelalderbygg. De norske kronjuvelene er utstilt i erkebispegården ved siden av. Senere, underveis til Kristiansund, får du sett de snødekte toppene av Romsdalsalpene som glimter i bakgrunnen.

Dag 12: Bergen, reisens slutt 

Få mest mulig ut av den siste dagen om bord på Hurtigruten. Du har fortsatt noen få nautiske mil igjen av det fascinerende vinterlandskapet, som for eksempel det vakre Nordfjord under Jostedalsbreen. Et par nautiske mil sør for dette krysser vi munningen av Sognefjorden. Og gå ikke glipp av den praktfulle skjærgården fra Fedje og inn mot Bergen, byen mellom de syv fjell. 

PRIS: FRA UTROLIGE KR. 8.500,- INKLUDERT FULL PENSJON
 
Pr. person i innvendig dobbelt lugar 
Følg oss på facebook
Navn:
Epost:
Telefonummer:
Kommentar: